به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، مریلین رابینسون نویسنده سرشناس آمریکایی گفته است: ما در موقعیتی هستیم که یک سال پیش حتی فکرش را هم نمیکردیم. ما شاهد مراسم تحلیف رییس جمهوری بودیم که زندگی ذهنی او در حد درجهبندی تلویزیون، ملکه زیبایی و باورهای نفسانی است! کسی که همه را تهدید میکند و از روی بغض نگاه میکند و میخواهد همه هم این را بدانند که برانگیخته شدنهای او هشداردهنده و نگرانکننده هستند. او فاقد هر نوع دانش تاریخی و زندگی مدنی و رفتار مناسب و معقولی است که افراد بالغ آن را با حداقل توجه کسب کردهاند.
وی ادامه داد: نامعقول نیست اگر فرض کنید که او افکار سطح پایین خود درباره افبیآی را از بازرس توتولا در فیلم «نظم و قانون» کسب کرده باشد. همه آنقدر مطمئن بودند که او نمیتواند انتخابات را ببرد که او توانست آرای افراد به نوعی معترض را جمع کند؛ کسانی که ممکن بود روی برگه خود اسم دانلد داک را به عنوان رییس جمهور بنویسند.
وی افزوده است: باید این واقعیت را دید که اقلیتی از رایدهندگان به وی رای دادهاند و آسانتر این که برمبنای یک دستورکار خصوصیسازی خواستهای عمومی و ضعف شبکه امنیت اجتماعی در کار، تنها شماری که خیلی تصادفی با او مرتبط شدند - بر مبنای روشی که سالهاست سیاست آمریکا را به دو بخش تقسیم کرده، به سادگی و با انحراف توجهشان جذب ترامپ شدند.
این نویسنده افزوده است: در شرایطی که دولت نمیتواند تعهدی نسبت به اصلاحات اجتماعی داشته باشد ما باید تعهد بیشتری برای این امر داشته باشیم. ما نباید در برابر بیعدالتیهایی که مشاهده میکنیم منفعلانه رفتار کنیم و اگر قرار است در سایه دموکراسی زندگی کنیم باید وجدان عمومی حاضر و ناظر بر این موارد باشد.
این نویسنده با تاکید بر این که: برای آن دسته از افرادی که کارشان آموزش است یا تحقیق و نوشتن، حقیقت یک اصل است یا باید باشد و از همه خواسته است تا نیروی خود را بر توقف پوپولیسم متمرکز کنند.
رابینسون نوشته: پوپولیسم در عمل تلاش میکند ثروت را قطبی کند و این کار را با تضعیف آموزش عمومی و ناتوانسازی آموزش و پرورش و دانشگاههای دولتی انجام میدهد. ما باید در این باره گفتگو کنیم و این کار را نه با پاسخ دادن به خشم با خشم که آشکارا بد است انجام دهیم.
وی با نقل قولی از آبراهام لینکلن افزود: ما زندگان نسلهایی هستیم که باید این لحظه از زندگیمان را با دونالد ترامپ مشترک شویم که خیلی ناگهانی نقشی تعیین کننده هم در تاریخ آمریکا و هم جهان کسب کرده است. ارزشهای ما که باید زنده نگه داشته شوند در این مقطع زمانی باید به کمک ما بیایند زیرا نمیتوانیم توقع داشته باشیم دولت برای حفاظت از آنها برای مراقبت از ما کاری بکند.
وی تاکید کرده که باید به این ارزشها وفادار بمانیم زیرا دشمن کسی نیستیم. نمیخواهیم به عاملی برای افتراق بدل شویم و به عدالت و برابری وفادار هستیم و در این صورت نسلهای دیگر نیز این را از ما به ارث میبرند. در هر حال باید کشورمان را دوست داشته باشیم و البته انتقاد نیز بکنیم و انتظار اصلاحات داشته باشیم.
مریلین رابینسون نویسنده ۷۳ ساله آمریکایی، اولین رمان خود را با عنوان «خانهداری» در سال ۱۹۸۰ منتشر و جایزه بنیاد همینگوی را برای آن دریافت خود کرد. دومین رمان این نویسنده به نام «گیلیاد» در سال ۲۰۰۴ به چاپ رسید و جایزه کانون منتقدان کتاب ملی، امبسادور و جایزه پولیتزر سال ۲۰۰۵ را برد.
رمان «خانه» سومین رمان مریلین رابینسون، در سال ۲۰۰۸ منتشر شد و جایزه ملی آن سال و اورنج انگلستان را از آن خود کرد. این کتاب از میان ۱۵۶ عنوان و از سوی ۱۲۳ کتابخانه از سراسر دنیا نامزد جایزهٔ «ایمپک دوبلین» ۲۰۱۰ شد که به عنوان گرانترین جایزهٔ ادبی شناخته میشود. همچنین رمان چهارمش «لیلا» نام دارد که در سال ۲۰۱۴ منتشر و نامزد نهایی جایزه «من بوکر» ۲۰۱۵ شد.
نظر شما